24.05.2009 г., 14:57 ч.

Поклон пред учителя 

  Поезия » Гражданска
1430 1 4

Поклон пред учителя 

                 На Лушка Куртева

И ето, виждаш в шеметния бяг,

на времето Животът как изтича,

но ТИ си тук, на този свят,

макар от времето превита.

 

Ръцете тръпнат във умора.

Сребро, разстила се в косите,

но Ти си тук на този свят

и жадно мъката ни пиеш.

 

Животът никак не те жали,

но Ти от наш¢та  болка стенеш,

да би могла, дари ни само –

Любов и Щастие безмерно.

 

Щастливи палави деца,

от твоята стряха отлетяхме,

закътали най-нежните слова,

с които нов живот видяхме.

 

Забързани във шеметния бяг,

аз искам да ти кажа само:

- Добре, че има те на този свят!

В сърца ни – Вечно ще останеш!!!

 

 

 

Имах щастието, класна да ми бъде Лушка Куртева, учител в СМУ с. Широка лъка. Нейните уроци продължават все още да ме водят в стихията, наречена Живот. Прекрасен учител и най-вече Човек. Почти 30 години откакто за нас би последният звънец, за нея останахме нейни деца. Поклон!!!

 

© Гергана Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??