26.03.2010 г., 12:02 ч.

Поколение 

  Поезия » Гражданска
378 0 2

      ПОКОЛЕНИЕ

 

           „Градете нашето велико дело”

 

С колко много труд и мъка

хляба сме замесвали?

Живяхме по нечия заръка

и бяхме толкова весели.

 

Не бяхме отседнали в палати,

оставихме калта на село.

Живеехме от аванси до заплати -

бяхме деца на велико дело.

 

На бос крак маршируваме „Шуми Марица”.

Сега свободата е наше кредо.

Оставихме суджука. Минахме на кървавица.

На Хомо сапиенс сме копието бледо...

 

© Мимо Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??