ПОКОЛЕНИЕ
„Градете нашето велико дело”
С колко много труд и мъка
хляба сме замесвали?
Живяхме по нечия заръка
и бяхме толкова весели.
Не бяхме отседнали в палати,
оставихме калта на село.
Живеехме от аванси до заплати -
бяхме деца на велико дело.
На бос крак маршируваме „Шуми Марица”.
Сега свободата е наше кредо.
Оставихме суджука. Минахме на кървавица.
На Хомо сапиенс сме копието бледо...
© Мимо Николов All rights reserved.