22.08.2019 г., 11:23 ч.

Полет в нощта 

  Поезия » Любовна
718 0 0

Любовта са измислили доверчивите хора.

На природата е равнодушно естеството.

Земята и Небето на слепите не говорят.

Дървото няма как да обича листото.

 

Щъркел и степ не помнят раздялата.

Реката не взема с нея върбата.

Много са двойките в поднебесното цяло.

Писецът дали обича ръката?!

 

Кажи ми зещо за мен си Полето,

Земята, Зърното, на Слънце лъчите?!

Ти, моя Буря, Блясък в небето,

щура виелица, в душата извита!

 

Бързо увяхва, щом скъсаш кокиче...

Смъртно, щом любиш – животът е кратък...

Полет в нощта... до мойто момиче...

Някой ме чака... Ей там, оттатък...

 

Земята се изскърца, ръждясала.

Полет в нощта... Все едно накъде...

Месец в звездици гледа захласнато.

По Млечния път някой оре...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??