19.04.2013 г., 10:26 ч.

Политически епиграми № 10 

  Поезия » Гражданска
320 0 0

1/        За Изборите

 Не зная Избора ни 
как ще стане!?
Навярно като 
при Бай Ганя!

2/       Предизборни дебати


Тук щом екранът се отвори;
видяхме всички как се спори...
Не само ме напуши смях,
дебатите им щом видях,
но и намразих този  свят,
във който с тях се озовах...
Видях как разни келемета,
обменят акъл и текмета,
как никой никого не слуша,
и "братски" стиска всяка гуша!

3/     Избори на злобата

По-долна злоба, да ви кажа,
не съм видял, за да покажа,
тук виждам плюнки, кръв и пот
и то пред целия народ!
Такива ли ще ни оправят,
та те за нищичко не стават!...

4/    За претендентите

По Герберите всички лаят,
но Герберите нещо правят,
а нашите "добри другари"...
са само глозни критикари!

5/       След много кражби

След много кражби и афери,
"Столетницата" пак се звери,
на всички иска да внуши,
че тя Проблема ще реши!
Но ще ви кажа, според мен,
че тя е нашият Проблем!... 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??