Как изгряват в план след плана,
но обърнат е Монблана
и върхът е криво дъно
в нищетата ще потъне
без задръжки, без предели,
в глупостта са много смели,
търсят жадно келепира,
в подлостта си не, не спират.
В подлостта са много вещи,
а в предателства – зловещи,
българи са, но по име,
а вонята – нетърпима.
Думите им много менти,
как проблясват на моменти
като криви остриета,
като тайни чекмеджета.
А началникът не дреме,
сее драконовско семе
по земята – майка родна,
о, кога ще си свободна.
О, кога ще си щастлива,
робството не ти отива,
робството крив ключ е в брава,
все в сърцата ни остава.
Свободата да отключим
кой, кога ще ни научи,
робството – сценарий скучен,
колко още ще го сучем?
© Милена Френкева Всички права запазени