Произведението не е подходящо за лица под 18 години
Има хора, най-различни.
Всеки, своя път кове.
Някои, са безразлични,
към живота, въобще.
Други пък в душата страдат,
без да знаят за какво.
Трети пък, без шум пропадат,
като есенно листо.
Някои пък, се люлеят,
като лодки по море
или пък, на дрейф се реят -
та и буря, да реве.
Има и такива даже -
щом настъпиш ги,
без звук
форма губят
и се маже
по подметките, боклук.
Случва се, дори да срещнеш,
някой път и големец -
може също, да се стреснеш,
от очите на подлец.
А с Темида ли хортуваш -
този твърде рядък дар,
пък получиш ли,
робуваш,
над слепците господар.
Диалектика ли учиш,
ставаш бързо философ -
философите ще видиш,
да гостуват в "Пирогов".
Дявол може да не станеш -
но със дяволи в зори,
митинг, брифинг ли захванеш...
Политик ще бъдеш, ти.
Политиката, е ясна -
член за мен и член за теб.
Партия създаваш тясна
с членове, от чужд клозет.
После пък, я разширяваш
с десен или ляв наклон,
че да може там да влезе,
члена, даже и на слон.
Може и съюз да сториш,
колко му е,
за фасон -
от червен, на син да сториш,
стар протектор,
тип, балон.
Декорация да сложиш
с полумесец и звезда -
та и рязан да членува,
все едно, си е в дома.
А пък,
хеле, да се сетиш,
знаме многозвездно там,
да поставиш -
в миг ще станеш,
президент ли?
Цар?
Не знам.
Те,
това е, всъщност хляба -
политически игри,
да играеш не с тояга,
ами с членови глави.
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени
овъгляващо.