10.04.2024 г., 21:40 ч.

Помни ме, както те помня аз! 

  Поезия » Любовна
197 0 0

Ангел от небето слезе,

слънце хубаво за мен,

ти спаси ме от бездна,

бях бодър и успокоен!

 

Стопли ме, мило дете,

аз жаден за идеал бях,

даде ми сила и криле

и аз в небето полетях!

 

Нещо трепна ми в сърцето,

че от теб сияеше светлина,

нещо трогна мен - поета -

и това си просто ти, жена!

 

Пролет чудна бе тогава,

бяха цъфнали вън цветя,

любовта злото побеждава,

дори когато само е мечта...

 

 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??