15.12.2019 г., 7:50 ч.

Поне до Коледа да не обичам! 

  Поезия » Любовна, Философска
626 3 2

 

От днес не искам да обичам.

Поне до Коледа. Дано!

Починете си от мен, момичета!

Повярвайте ми - за добро!

Изобщо после, ако може -

избирам честно безлюбовие,

а не заблуда в невъзможности

и мимолетни плахи полети.

Подбирайте си с мене думите!

(Наивен съм. Но чак пък толкова?)

Защото после се превръщам в буря

и честно, казано - тежкО ви гОрко.

Аз нямам нищо, за да губя повече.

Такива, като мен до смърт са страшни.

Обърнах болките и всяка горест, 

В сърце за никой, нищичко не значещо.

Душата ли? На теб я вричах!... 

Защото исках ти да я нахраниш. 

От днес не искам да обичам. 

След Коледа дано да ме забравиш... 

 

Danny Diester 

(Стихопат.) 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??