29.11.2007 г., 12:42 ч.

Попей ми песен! 

  Поезия » Любовна
1128 0 36

 

Попей ми песен - с тих неземен глас.
Да тропат по паважа херувими.
Стопли нощта в най-тъмния и час
със ангелски ръце недоловими.

Роди слънца, светулки и звезди -
да се превърнат в ясли небесата.
Попей ми нежно - както и преди
и разчупи със устни тишината.

Приспивно пей - с божествен меден глас,
за да намеря пътища желани!
И облакова нежност, спряла в нас,
да ни превърне в песенни поляни.

Ще люшкат звуци светещ нощен път
и херувимни химни ще заливат.
Попей ми тихо! С теб е бял светът
и ярки, светлините да ни скриват!

... Паважът тропа. Нощен звездопад.
Светулков бяг по ангелска пътека.
Приспивна песен в мигов кръговрат
направи тишината ми по-лека.

29.11.2007 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??