17.04.2020 г., 8:58 ч.

Попитай!... 

  Поезия » Любовна, Философска
511 2 3

Не ме мечтай! И даже не посмявай!

Преди ги гонех всички до една -

любовите, които на забравяне,

си тръгваха от мене. Ей така...

Понеже аз ги пожелавах. Силно.

Превърнах моята душа в гнездо.

Една уютна, стопляща люпилня -

от толкоз нераздадена любов...

Не ме поисквай! Няма да ме имаш!

И не, защото тъй съм невъзможен. 

Във мен оставиха ужасни зими 

и зарАзи от фалшиви обичи... 

Не ме търсѝ! Така ще ме загубиш! 

И после няма да се върна същия. 

Попитай Дявол! Господ да се чуди - 

душа, сърце ли съм?

Или кандило с кръста?... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Не ме търсѝ! Така ще ме загубиш!
    И после няма да се върна същия."
    Но върна ли се дълго ще тъгуваш,
    защото лукса е преди насъщния... Така е, да. Поезия!
  • Хареса ми.
  • Хубаво...И тъжно...
Предложения
: ??:??