19.08.2021 г., 21:43 ч.

Порастване 

  Поезия
427 0 2

„Вече си голяма!“ това ми каза мама,

„Трябва да се учиш, един ден да сполучиш!“

 

Рано лягай, рано ставай и игрите забрави

За училище се стягай, стаята си подреди.

 

Ако искаш да четеш, азбуката научи сега

Лесно е, ще разбереш, като  в детската игра.

 

И така дойдох при теб, пресен първокласник

Спретната с кордели две, казахме си „Здрасти“

 

Дните нижеха се в клас, пъстри, многоцветни

Сричах букви всеки час в думички заветни

 

Хващаше ме за ръка с трудните ченгели

и над листа с редове трудех се умело

 

"Хайде бързичко деца, букварчето вземете!

Запазете тишина и ушите отворете!"

 

Там при теб узря мечта, порасна ли голяма

показалка да държа в ръка, учителка да стана.

 

Да бъда винаги добра към своите ученици

на всичките деца в класа, да пиша куп шестици

 

Учителко, благодаря, пред тебе се прекланям!

Сърдечната ти топлина, все още ме огрява!

© Валя Сотирова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Учителко, целувам ти ръка! »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??