12.03.2020 г., 22:53 ч.

Портал 

  Поезия » Друга
542 0 0

 

Портал

 

Във ранната Есен вя́тър южен донесе

загадъчен зов от Далечна звезда:

там Някъде Някой – напред със прогреса –

навярно ме търси за нова съдба!...

 

Защото възможно е в друга Реалност

светът му да бъде – невидим за мен

и всеки от нас във различна Безкрайност

да бъде с Живота си в нея вграден...

 

В различното Време, в Пространства различни

противно на всеки космичен закон,

надявам се външно да си приличаме

със общ, подпечатан от Бога, геном!...

 

И искам да бъде Жена – хубавица:

във изгрев – Надежда, във залез – Мечта,

в Любовта – всеотдайна, Жена – дяволица

пренесла на Друга вселена Страстта!...

 

Деца на различни до днес Цивилизации

аз мисля, че вече съм ясно разбрал:

за среща сега, освен Гравитацията

ми трябва през Времето таен Портал...

 

Но знам, че за мен е такъв недостъпен

и вечно това ще ми бъде – Съдба...

... И единствено нощем ще търся във пътят и́ –

онази Далечна в безброя звезда...

 

12.03.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??