29.02.2016 г., 18:06 ч.

Портрет 

  Поезия » Друга
255 0 1

Не успях да те нарисувам.

Четката трепереше като кинжал,

Готов да се забие дълбоко в плътта

И да разкъса голото платно без жал.

 

Не успях да те нарисувам.

Тъмният цинобър е по-блед от кръвта,

В капки от кобалт се разтопява скръбта,

Сълзите се размиват в безцветни петна.

 

Не успях да те нарисувам.

По-красив си от цялата гама на света,

По-неуловим си от окъпната в дъжд дъга,

По-недостижим от седефената кръгла луна.

 

Не успях да те нарисувам.

Платното е бяло като лице на мъртвец,

И само капките от ярък кармин го обагрят,

Стичащи се от ултрамаринените ми вени.

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??