25.11.2010 г., 12:19 ч.  

Портрет в автобуса 

  Поезия » Друга
446 0 2

Разкривен един портрет,

набързо в автобуса взет.

От амбалажната хартия

лицето си не успях да скрия.

Поиска ми усмивка в замяна

за творбата ти признана.

Пробвах се да я дам,

знаех, че като мен си сам.

Слязох. Продължих в дъжда,

залитаща по улицата към дома.

На син картон, покрит с лепило,

оставих момичето изгнило.

Загледах се в това, което бях.

Обхвана ме безмълвен смях...

© Любена Стоименова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??