29.12.2019 г., 20:32 ч.

Последен път 

  Поезия » Гражданска
496 1 0

Последен път

 

 

Дойдох на този свят без нищо аз.

Така от него и ще си отида

когато дойде сетният ми час.

Всички хора искам да го видят!

 

Положен и със скръстени ръце

какво ли съм могъл със мен да взема

освен едно замлъкнало сърце,

което вечността ще ми отнеме!

 

Богатство, злато, купища пари,

дворци, палати колко и да имаш

ще те изпратят в твоя път сълзи,

защото нищо друго ти не взимаш!

 

Ще потъгуват месец или два

а после? После всичко ще забравят!

А ти ще си кротуваш във пръстта

с надеждата свещица да запалят!

 

Ще мине време. Много може би,

за теб неволно някой ще си спомни

и ще прошепне: Бог да го прости!

Той бе добър! С добро да го запомним!

 

29.12.2019 г.

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??