19.09.2020 г., 10:08 ч.

Последен стих 

  Поезия » Друга
668 0 1

Последен стих.

Изсъхнал лист

без радост, но със мъка,

отронил се от клона си -

жълтист

не казва " Сбогом" на разлъка.

 

Не е виновна есента

и вятърът студен или

неслънчевият ден ,

или дъждът

от облак сив сега...

Вали.

 

Последен стих.

Отвян и  блед,

а после мокър. Лунен рог

почти превръща го във лед

в нощта

със поглед строг.

 

Не е виновна есента

и вятърът студен или

неслънчевият ден,

или дъждът

от облак сив...

но пак боли.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Като няколко есенни листа са твоите стихове, леко и бавно се приземяват и оставят едно приятно усещане, въпреки болката.
Предложения
: ??:??