Стоя между живота и смъртта,
за първи път послушница смирена.
Страстта ми укротена спи в гръдта.
Душата тиха е, но несломена.
Полето бойно – тъмно като в рог.
Душата птица стене в изнемога.
Надеждата е в милостта на Бог –
да ме спаси в човешката утроба.
из книгата "Нежно" - издателство "АртГраф" - 2023 г.
© Илияна Каракочева Всички права запазени