3.06.2023 г., 12:36 ч.

Последната целувка 

  Поезия » Философска
120 0 5

Смъртта не пита за годините, 

за недовършени дела,

за болката в очите на любимите. 

За нея всичко е излишна суета!

 

Тя просто има работа да върши

и следва безпристрастно своя график. 

Пристига. Цветето поредно кърши

и продължава пътя си нататък. 

 

Почивни дни и празник не признава. 

Умора няма в костите й древни.

За нищо никога не съжалява,

защото всички чувства са й непотребни. 

 

И мойто име е записано в тефтера,

ще ме целуне някой ден Смъртта 

и може би тогава ще разбера,

че цял живот съм пропилял... във суета...

 

04.03.2018

___

Черешова задушница е.

Поклон пред паметта на всички онези, които не са вече с нас, но са в нас!

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Като стих може и да звучи добре, но като емоции за мен си е капсула тъга.
    Благодаря, Виолета, че не подмина и тук.
  • Харесах и аз.
  • Скити, Петя, благодаря, че прочетохте и коментирахте.
  • Много е хубаво, Георги. Браво.
  • Поклон!
    Поздрав за стиха!
Предложения
: ??:??