18.09.2009 г., 23:08 ч.

Последната пиеса 

  Поезия » Друга
376 0 0

И завесите паднаха,
представлението свърши.
За пореден път актьорите
отиват си вкъщи.

 

И театърът празен е,
а седалките – пусти,
само спомен останал е
да играе ролите чужди.

 

А на сцената тихо е,
някак прашен е пода.
Сякаш всичко заспало е
в сладък сън след умора.

 

Само в ъгъла, в тъмния
нещо там заблещука.
Глухи, безмълвни стенания
от мрака безкраен се чуха.

 

Някой мъката давеше,
сам, без другар, без опора.
Капчица вяра му трябваше
във света ни, изпълнен със злоба.

 

И във въздуха леден от залата
ароматът на ужас се носеше.
В сянката черна, зад сцената
нещо безплътно умираше.

 

И завесите паднаха,
представлението свърши,
a със него загинаха
последните светли надежди…

© Мили Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??