19.08.2023 г., 15:33 ч.

Последните дни на патриархата 

  Поезия » Друга
397 0 0

  

    „Ще изпукаме от студ –

дума дядо и се мръщи.

Старо, дай един кютук –

топло искам да е  вкъщи!“

 

До огнището седи

и през час цигарка свива.

Баба нищо не мълви -

прежда на кълбо навива.

 

„Старо, оглушаваш  май!

Я ми сгрей една ракия!“

„Дай ми туй, онуй ми дай –

да командваш, знам, те бива.

 

Работа си имам аз,

мен ме чака цяла къща“.

Дядо гледа във захлас,

и сърдито пак се мръщи:

 

„Старо,  нещо става с теб!

Я върви и не приказвай!

Аз не съм на буре  чеп!

Че ще почна да наказвам!“

 

© Edmon Nazarian Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??