6.07.2013 г., 19:12 ч.

Последните златни лъчи 

  Поезия » Друга
402 0 2

Едно капризно есенно дете

разхвърлило играчки, без да каже -

хотели пусти, празнен син басейн

и слънцето, което багри плажа


в червено; синьо есенно море,

позакъснели да затворят будки,

таксита, със унили рамене

полека подминаващи маршрутките...

 

Едно дете със разпилян чувал - усмивки,

кряка с гларуса,

присяда със подвити колене

и с пръст заравя слънцето във пясъка.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??