15.01.2005 г., 11:36 ч.

Последният останал спомен 

  Поезия
1195 0 3

Последен стон,

Откъснат вопъл...

За едно море създадено

със толкова любов и нежност.

И сълзи, сякаш от кристал,

и пясъчни мечти

потъват в синята безбрежност.

И тебе търсят пак – на дъното,

В очакване на твоята усмивка.

А тя я няма вече там...

Умирала е бавно

заедно със всеки спомен,

погубен от угасващия пламък.

Аз търсех в теб спасение,

защото душата ми...

Да! Тя умираше в забрава.

И търсеше във теб това,

което вече нямаш.

И молеше за капка топлина.

Разбрах - ти не си това,

което беше...

Всичко вече е различно.

И няма смисъл да се боря,

за да съживя угасналият огън.

Огънят е вече пепел,

а пепелта не може да гори.

Само тлее...Да!Само тлее...

© Теодора Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Винаги има смисал за борба стига да имаш стимол...поздревления мн добро произведение теди
  • Да, това е една красива, тъжна изповед!, Но една 6-ица може да съживи угасналият огън
  • Хареса ми искреното и носталгично-нежното чувство в този стих!
Предложения
: ??:??