29.10.2015 г., 18:28 ч.

Последното лято на мама 

  Поезия » Друга
843 3 11

Слънцето бълваше лава гореща

сякаш преяло със жар,

мама лежеше морна и тежка,

понесла сто зими товар.

 

После  замина. Качи се на влака

с безплатен за Рая билет.

Каза, че баба и дядо я чакат

и всичко ще бъде наред.

 

Цялото лято тичах след влака

с надеждата мама да върна,

нямаше милост в окото  на мрака -

чудо не  стана, не  съмна.

 

Празно е вкъщи леглото на мама.

Чудотворна икона виси.

Съновник. Молитвеник. Лупа голяма.

А Раят от радост ехти.

© Ивон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??