28.09.2024 г., 8:07 ч.

Посоки в обувката 

  Поезия
74 0 0

П О С О К И    В    О Б У В К А Т А

 

Присъствието ти в дадено действие

го одухотворява,дарява му сила

и то зазвучава Божествено

на фона на ежедневните сривове.

 

Ежедневието се превръща във празник,

когато камъчето напусне обувката

и свърши дискомфортното еднообразие,

потискало на крака ти мускулите.

 

Камъчетата днеска са много,

тормозещи нагло живота ни,

затова се напъвам и вдигам тревога,

за да престанат нашите мъки.

 

Никой не ни е виновен,

ако сами се лишаваме от правилни действия

и трупаме дефицита огромен,

що се не плаши от напразни протести.

 

Бъди на точното място в точното време,

осигури с гласа си обща хармония,

докажи,че наистина ти пука и дреме

и желаеш,да участваш на живота в купона.

 

07.09.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??