14.01.2011 г., 15:11 ч.

Посоките на взора ми 

  Поезия » Бели стихове
573 0 5

От дълго лутане насам-натам

посоките са станали

проблясъци,

които от илюзии

издигнали са храм,

и коленичат мислите ми,

светещи самотници.

От скитане

в мечтания и блян

задворих дверите

на настоящето в очите си,

и виждам само

бъдното от минало

в искриците

на скрити спомени.

Избистри ли се

на простора  взорът ми,

и грейне ли усмивка от сълза,

ще прекося посоките,

ще станат мои пристани,

и пак ще мога

да летя.

 

 

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??