27.04.2013 г., 10:27 ч.  

Посрещнат изгрев 

  Поезия » Пейзажна
421 0 0

Посрещнат изгрев



Заставам до реката и си мисля:
Каква величествена красота!
Небето бавно, бавно се избистря,
а птиците разперят си крила.

Потрепвам! Много се вълнувам

в магията на думата:.. Живот!
Аз зная - винаги ще плувам
и сред останки ще намеря брод.

И си стоя. Косата ми се вее.
И гледам. И мечтая със захлас.
Над мене ясното небе блестее,
а тихата река танцува валс.

Загледана към хоризонта, мисля:
Навярно всеки следва своя път?..
А Залезът изцяло се избистря,
за да закипи през Изгрева денят.

 

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??