4.10.2019 г., 0:28 ч.

Посвещавам на всички емигранти 

  Поезия » Гражданска
593 6 5

Посвещавам

на всички емигранти

 

Скитах се! Дори бездомен бях!

И слугувах на студени хора!

Бях забравил що е радост, смях!

Нощем не заспивах от умора!

 

Тежко е далече от дома!

Трудно е в съня си да целуваш

най-любимите-деца, жена,

а на сутринта да се преструваш,

 

че при тебе всичко е наред!

Няма болка, няма отчаяние!

Но душата е студена! Лед!

Там е скрито твоето желание

 

с тях поне за миг да бъдеш ти!

Своя син пораснал да прегърнеш!

Дъщеря ти да ти прошепти:

тате, тук кога ще се завърнеш?

 

Чакаме те всеки ден и час!

Чакаме с надежда във очите

да си дойдещ! Да си тук със нас!

Липсваш ни и в нощите, и в дните!

 

03.10.2019 г-

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??