6.07.2008 г., 20:54 ч.

Посветено 

  Поезия » Любовна
632 0 1
На М.
Ще пребъда в нощи лазурни,
горяща в болка от спомени,
ще съм призована от шепоти,
в мигове на откровения оголени!

Ще ме търсиш в лъха на морето,
далечна навред в тишината,
отблъсната и призована,
куршум и роза в ръката!

Очите ми ще зърнеш в буря,
в дъжда, отмиващ чакани надежди,
не бриз, не кротка, ще бъда друга,
... възпята от копнежи!

Ликът ми от пепелта ще изплува,
горящ все още в ръцете ти,
сърцето, което някога жадува,
студено ще откриеш ти!

А там, накрая, където търсех се,
отритната пътя си,
аз вярвам - ще пребъда,
но не спасена от ръцете ти!

© Ирена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??