30.08.2023 г., 22:45 ч.

Потоп 

  Поезия
108 1 0

Едната капка дъжд ме преломи.

Разлях се и водата ме погълна.

Сега вали. Не спира да вали

и само със дъжда се чувствам пълна.

 

А бяха сламки тънките лъчи,

с които ласкави ръце ме мамеха.

Повтарях си, че все ще преболи

и този въздух, дето в мен го няма.

 

Растяха вместо корени криле

и избуя водата да ме кръсти.

Два лотоса с прозрачни цветове

поникнаха приживе между пръстите ми.

 

Разнасяше се някаква мълва,

че трябва с Ной да изковем ковчези.

А имаше всевишна свобода

за който иска да излезе.

 

Вали във мен четирдесет лета

и сигурно брегът е невъзможен,

че аз не станах русло на река,

нито прокрустовото ложе.

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??