4.03.2010 г., 19:16 ч.

Повехнал спомен 

  Поезия » Пейзажна
582 0 2

 

Повехнал спомен

 

 

Мирис на пшеница остаряла,

като косите на старица побеляла.

Виси на стената мръсна, пожълтяла,

с часовника на времето,

безкрайно овехтяла.

А с поглед единствен настрани,

на закачалката прашна

и сакото старо с паяжините

от онези дни виси...

До масата така е близо

и огледалото над нея

е все така криво.

Провлачва се в него

образът от тогава,

влачи се, проблясва като сянка...

Усеща се мирисът на пшеница остаряла,

като косите на старица побеляла.

© Цветослава Младенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??