6.02.2005 г., 2:38 ч.

Повярвай 

  Поезия
1828 1 16

Не искам повече заложница да бъда

на гордостта и мъжките ти  грешки!

Да,  зная,  че съм малко старомодна,

и че при мен сълзите идват лесно,

че на сърцето в шепата мъничка

улавям приливи  и ги смирявам,

че все така  първично те обичам,

без даже истински да те познавам.


Но женска гордост в нежните ми вени,

набъбва срещу твоята присъда.

Аз без вина съм влюбено смирена,

и  друга вече късно е да бъда.


И ти без мен не можеш, но не знаеш -

сок светъл  от душата ми си вкусил.

Невернико, повярвай ми накрая,

а аз  да  ме обичаш  ще  те уча.

© Нели Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??