1.08.2007 г., 11:27 ч.

Позна ли ме... 

  Поезия
790 0 21

Аз бях в усмивката на изгрева,
косите ми целуваха небето
и чаках те уханна, теменужена,
в задъханото синьо на сърцето.
Аз бях на лятото в душата,
във огненото, жаркото на залеза,
на птичка малка във сълзата,
отронена  с въздишка от копнежа.
Аз бях, и съм сърце на вятъра,
полепнал медено на устните,
и нотите на нежна музика,
събрани  с шепот от звездите.
На чайка бяла съм в крилата,
политнала високо в небесата.
Изпях за тебе песента на славея.
Позна ли ме... или съм непозната?



 

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??