Познах себе си в погледа ти,
и в очите си сетне теб познах.
Познах се в теб и ти в мен,
и любовта избистри се в очите ни.
Познах най - ярката звезда
в безкрая на твоя небосвод.
Познах най- яркия лъч светлина,
в слънцето огряло живота ми.
Така любовта позна се в теб и мен,
и в сърцата ни зокотви се тя.
Когато съдбата проговори ни,
и с усмивка пълна, чухме ние зовът ѝ.
И там, там в очите ти, познах я аз,
любовта, която създава усмивки.
Любовта, която ме усмихва и те усмихва,
познах любовта в себе си и в теб.
© Лили Вълчева Всички права запазени