22.12.2019 г., 12:56 ч.

Позната 

  Поезия » Друга
544 3 5

Жената, която мирише на бъчва –
ме спря и подаде ръка за стотинка.
Животът, когато съдбата ти връчва,
не пита дали за Димитър, за Гинка.

 

Ела на ръба – да извием хорото! –
да пеем до болка за дните горчиви!
Да пием, защото го няма доброто!
Но крием в душите сълзите лютиви?

 

Мълчите сега и лъжи изпълзяват!
Крещи тишината, опарена тежко...
Таите вина? На какво се надявам?!
Прощавам дори и чутовната грешка.

 

Сега ще мълча! Ще скърбя и ще пея!
„Боли да летя!“ – завеща ми жената.
Пристигна нощта, разцелува се с нея.
Тогава прозрях: тя е моя... Позната...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??