28.11.2018 г., 10:42 ч.

Прасето 

  Поезия » Хумористична
532 1 3

         ПРАСЕТО?

 

От работа се връщам

с усмивка на устата,

защото днеска  взех

поредната заплата.

 

Зареян във мечтите

качих се на колата,

за празниците как

ще шашна аз жената.

 

ОБАЧЕ....

когато наближавам,

гледам в махалата,

комшиите до нас

заклали са свинята.

 

И без да мисля много,

седнах на софрата,

пълна със мезенца,

празник за душата.

 

КОГАТО...

след ЕН-ти брой „наздраве“

свърши веселбата,

прибрал съм се във блока,

пиян до козирката.

 

Пред трудната дилема,

коя ми е вратата,

решавам аз, че трябва

да сложа очилата.

 

Вие ми се свят,

трепери ми ръката,

не мога да уцеля

ключа във бравата.

 

Влизам във антрето,

къркорят ми червата

и пода го нашарих

със шопската салата.

 

Към банята се блъскам,

не ме държат краката,

а моята горката

с вечерята студена

заспала в столовата.

 

Събуждам се сабахлем

с обувките в кревата,

ега си и прасето,

как цепи ме главата.

 

И нека да позная,

прочетохте до края.

 

Ха сега помнете,

в рими не пишете,

пишете каламбури

и сек`ви думи щури!

 

Какво тук значат,

някакви си срички,

„Висшата“ поезия,

не е за всички!

 

Весо: 26.11.2018

© Веселин Христов Всички права запазени

Поздрав за Мисана

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??