28.08.2012 г., 10:31 ч.

Право 

  Поезия » Любовна
941 0 13
Аз имам правото да те обичам,
дори когато искаш да забравиш.
А любовта е приказно момиче,
което през съня ти преминава.
Връхлита като птица рано сутрин,
след дълга нощ, в която си ме нямал.
Потрепват леко тънките ти устни -
каква невероятна изненада!
Ще те повлича в дюните копнежа,
ръцете ù ще те ласкаят с лято.
Ще бъде по-уверена от мене,
по-женствена, по-хубава...
За кратко
ще се изгубиш в погледа ù жаден.
Страстта поглъща всичко като хищник.
Ти имаш право да си безпощаден
с тъгата си, че още ме обичаш.
Ще бъдеш по-щастлив. Като утеха,
накъсан дъх ще рони тишината.
Но есента ще те превърне в ехо,
момичето - във хладна непозната,
която търси сигурност в живота
и никак не обича изненади.
Аз имам правото да съм покоя,
когато писък ехото ти стане...

© Бистра Малинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??