19.03.2008 г., 14:04 ч.

Празнота 

  Поезия » Друга
629 0 4

Кога отмина времето? Кога ли?

Дори следа след себе си не ми остави,

и дъх на лято или есен.

Отиде си и някак си забрави

да ми изпее на раздяла песен,

да ми напомни,

спомен да остави,

да ме разтърси,

или да погали,

очите ми в контраст да подчертае,

косите да разроши,

да оправи.

Отиде си и просто ме забрави.

 

 Сега стоя на пътя,

по средата.

Зад мен е пусто както в самотата.

Пред мен неясно -

падаща сълзата -

премрежва чувства -

чувствам празнотата.

© Дарина Дякова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??