И там - пред светая-светих,
аз лично на теб се кръстùх.
Макар че накриво легнàх,
накриво и днес не станàх.
Денят ми се нещо додя,
но, Господи, ти ме видя,
че аз съм отвсякъде чист
под свода ни светло лъчист.
И чиста е моята нощ -
не вадя с ръката си нож.
В душата си нося и кръст,
а в шепата - земната пръст.
© Никола Апостолов Всички права запазени
Поздрави от мен и хубав творчески ден!