17.04.2019 г., 23:49 ч.

Пречистване 

  Поезия
162 0 0

ПРЕЧИСТВАНЕ

 

В двубой влизат чувствата, на крушение подхвърлени.
За миг душата губи връзките с мисъл, сърце и съзнание.
от пламъци обхванати и паднали с криле опърлени,
без право на отговор – от грях безпътен оправдание.

 

Пречистващ облак от сълзи – свята любов и истини,
извор от небесна жива вода – път за живот и раждане
на нова, жива душа от греховност и мрак очистена,
в темелите на обществото, живота и любовта вграждана.

 

Всеки път – път неравен е, тежък под кръста съдбовен,
път истинен на съзидание, на мъдро духовно извисяване,
в Бога смирен, облъхнат от Вяра и Надежда – Любовен.
Човечество, ще преминеш ли пречистването – каляване?

 

17 04 2017

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??