22.08.2019 г., 12:10 ч.

Пред залеза 

  Поезия » Гражданска
397 2 1



За последно, пред залеза седнал художник,
да хвърли палитра и четка решил.
Сложил до себе си малък триножник,
и бавно платното на две разделил.

В ляво, сърцето си той нарисувал,
минало, спомени, рани безчет.
Любима жена, която сънувал,
в картини от стихове, като поет.

В дясно, платното, празно оставил,
за някой художник, влюбен, щастлив.
Погледнал небето и някак забравил,
за минали дни, почуствал се жив.

А залезът, нежно погалил с лъчи,
лицето на странника, който рисува.
Усмихнал се, стоплен, отворил очи,
не вярвал художникът, че не сънува.

Не хвърлил палитра, ни четка, молив,
в живота отново силно се влюбил.
Рисува и днес, но вече щастлив,
без спомен за нещо, което загубил.

Явор Перфанов
21.08.2019 г.
Г.Оряховица

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??