29.06.2012 г., 10:00 ч.

... преди да оглушея... 

  Поезия » Любовна
970 0 15

         

        ... преди да оглушея...


На Любовта във индианските поля 
по стъпките ми ти разчитай…
Дали си ми тотем…? Вината
дали разюздана е хищница? И скита ли?

По пяната на моите уста 
на облаците пих ли синевата?
Сърцето спука ли се на места,
където ти хабер не си ми пратил?

И по гърба настръхнал на страстта 
неукротените ми длани ще се спрат ли?
Дали до сбъдване във тебе ще раста?
Ще те жаждя ли в знойното си лято?

Разчитай на сърцето си гласа,
на Времето в безмилостната мрежа.
И ако още чувствата за мене живи са…
Повикай ме. Преди ушите си
                                   за тебе да отрежа.

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??