12.12.2010 г., 19:42 ч.

Преди Коледа 

  Поезия » Друга
451 0 2

Природата пред празник се пречиства
и в сняг и студ греха измива по Земята,
че скоро нова страница ще се прелиства
ще се роди животът нов, с надежда свята.

Красиво утрото зад хоризонта пак наднича,
разпръсква нежни багри в синьото небе
и още слабо Слънцето е, свети не припича,
страхливо се показва зад планински върхове.

Все по-трудно въздухът на глътки пари и се вдиша
в бял скреж разрязан е денят с двучасовата светлина.
По сняг скован, изтръпнал мога пак писмо да ти напиша,
ако не залепнат пръстите за дръжката на  входната врата.

Природата по Коледа се чисти, измива в студ и сняг греха,
а в топлите сърца с пречисти мисли се ражда любовта,
и слива се с живота на младенец, познат и светъл от нощта.
По Коледа е времето и  да пречистим заледените си сърца.

© Лидия Сиркавара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • до Ева55
    Благодаря, Ева!Това е най-важното,да сме неразривна част от природата.
    С много поздрави
  • Красиво...!!!
    "Природата по Коледа се чисти, измива в студ и сняг греха,
    а в топлите сърца с пречисти мисли се ражда любовта,
    и слива се с живота на младенец, познат и светъл от нощта.
    По Коледа е времето и да пречистим заледените си сърца."
Предложения
: ??:??