Формата – пранга ръждива,
впита дълбоко в плътта ми,
жадно разяжда сърцето,
влива отрова в кръвта ми.
Формата – умоверига,
тъпчеща стръвно духа ми,
разстрелваща свободата –
буйният ат на степта ми…
Ще я погледна в очите
и ще И хвана юздите!
© Росица Танчева Всички права запазени