27.03.2020 г., 11:39 ч.

Предизвиквам те 

  Поезия » Любовна, Друга
471 4 5

Предизвиквам те – днес да обичаш,

като вярна прощална сълза,

сетен дъх, благодарен за всичко,

като старец поканил смъртта.

Предизвиквам те – днес благородно

да простиш на врага си без злост,

да покажеш, че винаги може

да остане за всеки любов.

Предизвиквам те – ден да си истински,

толкоз истински, че в миг на тъга,

да ми кажеш със кротка усмивка:

- Да, мила това е смъртта!

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??