14.12.2007 г., 16:23 ч.

Предколедно 

  Поезия » Философска
2435 0 16

Купчини папки върху бюрото.

Вместо сняг се стеле мъгла.

Мислите хаотично се лутат

в уморените полукълба.

Животът не се интересува

       ни от делници, ни от празници.

Постоянно пълни и

без това претоварените раници.

Предколедно светят рекламите,

закъсняват отново трамваите,

улиците са предколедно мръсни,

а някои булеварди предколедно лъснати.

От сърцата да извира Любов!

Който за този Урок не е готов,

ще се лута във вековния храсталак

на собствените си мисли,

съвестта си ще търси пак.

По Коледа един път в годината

чудесата са пред прага на душата,

ако почукат, пуснете ги,

отворете им вратата!

Евгения Маринчева

© Евгения Маринчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??