24.11.2012 г., 18:24 ч.

Предколедно 

  Поезия » Друга
468 0 2

 

И вятърът шепти в листата,

предвещава зима в бяло,

не носи само меланхолия мъглата,

а приказно-тържествено начало.

 

И Коледа не е единствена причина

да станем малко по-добри.

Щом празникът в душите ни го има,

надеждата и в делничния ден гори.

 

Споделена със любов и нежност,

трапезата е винаги и коледна, и свята,

дори в ноември, в тази есенна безбрежност,

Исус и топлина се раждат във сърцата.

 

Във всеки миг на някой някъде, аз знам,

хубаво и радостно му става,

посрещнал изгрева, почувствал съкровено там,

че празникът не е във календара.

 

А в лудешката искра в очите,

във думата - и мила, и добра,

в надбягващите се мечти с звездите,

в духа на благодарността.

 

© Антония Спирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??