25.06.2012 г., 14:52 ч.

Предпролетни мисли 

  Поезия » Философска
351 0 0

 

Ти още спиш, Природо закъсняла.
И в тебе дреме твойта красота.
От зимните фортуни неуспяла
с усмивка да посрещнеш Пролетта!...

Ти още нямаш пролетна премяна,
цветята в тебе още не цъфтят.
Сивее мрачен още и Балкана,
в зеленото потоците ти не шуртят!

Ти още спиш, Природо закъсняла.
О, още дреме твойта красота!
Макар че още не си се засмяла,
 аз чувствам, че е в тебе Пролетта!
26.02.1956г. Пловдив

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??