22.02.2008 г., 7:21 ч.

Предпролетно 

  Поезия
550 0 17
Здрачава се. Звездите се
оглеждат в нейните очи, когато
от изток Луната наедрява.
Прилично на човешките съдби
поемат заедно по нощното небе.

Тя трябва да си тръгне...
Не й се чака. Нима ще промени,
нима ще върне времето назад?
Непосилно е. Преваля късен час.
Надеждите са празни.

Поема бавно пътя си трънлив.
И няма го у нея онзи страх,
защото знае, че утрото
тепърва предстои...
Ще догорят звездите в
нейните очи...

Все пак...
Ще блесне слънце. Пролет ще ухае.
В очите й, вместо сълзи,
кокичета нетърпеливи ще
искрят, погалени от слънчеви лъчи.

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??