Преди да си разголил тишината
и сам да ѝ свалиш безмълвно ципа,
една жена ще прекоси душата
и жаждата ти мъжка ще изхлипа.
Съдбата поривисто ще налее
в очите младо вино полудяло.
Орисницата няма да посмее
да каже нито дума за раздяла.
Стаканите на дните ще напълни,
наздравица за любовта ще вдигне.
Новородена обич ще осъмне
и изгревът-сватбарин ще пристигне.
Пендарите в моминския косичник
мълвата любопитно ще докосне.
А с мислите, присъщи за езичник,
безбожни чувства ще те омагьосват.
Тогава неизбежно ще се случи:
самата тишина ще се разголи
и, онемял, светът ни ще научи
за нежността, в сърцето ти набола.
© Мария Панайотова Всички права запазени
Иване, искреното отношение си личи и в обикновените, не приповдигнати думи. Радвам се, че намина!😃